Publicerad 20 oktober 2023

Publikationer Offentliga fastigheter

Här hittar du publikationer om offentliga fastigheter.

Filtrera resultatet

Det här formuläret postas automatiskt

  • Framgångsfaktorer i nyckeltalsnätverk

    Att kunna jämföra sig med liknande organisationer kan vara ett mycket bra verktyg för att effektivisera sin verksamhet och mäta förändring. Detta är dock inte alltid så lätt som man kan tro. Organisationerna kan till exempel vara så olika att det är...

    Utgivningsdag:2017-04-10

  • LCC-kalkyler för en hållbar förvaltning

    Varje år görs stora investeringar i offentliga fastigheter, både för att förbättra befintliga byggnader och i helt nya hus. Dessa investeringar får konsekvenser under lång tid framöver.

    Format:PDF

    Utgivningsdag:2017-03-17

  • BIM – digitalisering av byggnadsinformation

    En av de absolut största potentialerna inom fastighetssektorn som vi kan se i dag är digitaliseringen. Med hjälp av den kan vi både höja kvaliteten och minska kostnaderna. Därför är det viktigt att börja använda sig av BIM.

    Utgivningsdag:2017-02-20

  • Överlämning av byggprojekt

    En stor utmaning i offentliga fastighetsorganisationer är att hantera överlämningen mellan projektorganisation och förvaltningsorganisation på ett bra sätt. Rätt information ska nå fram till rätt person vid rätt tillfälle men tydliga gränsdragningar...

    Format:PDF

    Utgivningsdag:2017-02-20

  • Framtidens vårdbyggnader

    Vården står inför stora förändringar och många svåra beslut. Dessa beskrivs i SKL:s trendspaning Hälso- och sjukvården 2035.

    Utgivningsdag:2017-02-13

  • Byggnadsstommens klimatpåverkan

    Träbyggande har en stor potential för att minska klimatpåverkan från byggsektorn. Denna skrift ger dig som läsare en inblick i kunskapsläget kring miljöpåverkan från olika typer av byggmaterial och introduktion till den metod som används för att ber...

    Utgivningsdag:2017-02-02

  • Bygga vackert

    God arkitektur ger en estetisk upplevelse, men bidrar också till långsiktig användbarhet och vikänsla för brukarna. I denna skrift ges exempel på ett antal projekt genomförda i svenska kommuner som visar att god arkitektur inte behöver kosta och att...

    Utgivningsdag:2016-11-22

  • Fastighets- och servicesystem

    Fastighets- och servicesystem

    Fastighets- och serviceorganisationer har idag flera olika system för projektstyrning, drift och administration. Flera synergieffekter går förlorade då dessa system inte kan prata med varandra.

    Utgivningsdag:2016-09-06

  • Strategisk logistik

    Strategisk logistik

    Att använda ett strategiskt synsätt på logistikfrågor innebär att, utifrån vårdens behov, fatta välgrundade beslut som får långsiktiga effekter på flöden och kärnverksamheten.

    Utgivningsdag:2016-05-23

  • Produktionskostnad för skolor

    En stor del av kommunernas investeringar görs i skolor och förskolor. Ofta upplevs kostnaden för byggande av skolor som väldigt hög och det är svårt att se orsakerna till detta.

    Utgivningsdag:2016-05-20